Jumaat, 10 Oktober 2008

REBUT KUASA, DICALONKAN, MENAWARKAN DIRI

BILA TIBA MUSIM PEMILIHAN TIBA, SEMUA ORANG SIBUK. DARI YANG TIDAK PERNAH MENGAMBIL TAHU HAL PARTI KINI MASING-MASING SIBUK DENGAN KEMPEN TIDAK KIRA BILA, MASA DAN DIMANA PERINGKAT PUN SAMA ADA CAWANGAN, BAHAGIAN, NEGERI DAN PERINGKAT TERTINGGI UMNO MALAYSIA.

GILA KUASA ADAKAH KEJADIAN INI BERLAKU??
HANYA JAUHARI MENGENAL MANIKAM.

ADAKAH KITA BENAR-BENAR LAYAK MENAWARKAN DIRI SERTA MEMPUNYAI PELBAGAI ASPEK YANG MEMBOLEHKAN KITA MENJADI PEMIMPIN. ATAU KITA DICALONKAN OLEH ORANG LAIN YANG MELIHAT PERIBADI KITA YANG MEMPUNYAI SIKAP SEBAGAI SEORANG PEMIMPIN SEJATI ATAU KITA HANYA MENABUR WANG UNTUK MELAYAKKAN KITA DIPILIH UNTUK MENJADI PEMIMPIN. JANGAN HANYA SEKADAR INGINKAN NAMA DAN JAWATAN YANG TINGGI TETAPI KITA TIDAK MELAKUKAN YANG TERBAIK UNTUK PARTI.

KENAPA PERKARA INI BERLAKU??

ADAKAH HANYA DENGAN MENJADI PEMIMPIN KITA BOLEH MENJADI KAYA DENGAN MEMBOLOT SEGALA PROJEK YANG ADA. UBAHLAH SIKAP YANG KOLOT INI............ . PEMIMPIN UMNO ADALAH JIHAD UNTUK ORANG MELAYU DAN ISLAM AMNYA.

PEMIMPIN YANG SEJATI ADALAH PEMIMPIN YANG DIPILIH OLEH AHLI (TIADA POLITIK WANG). MEMPUNYAI DAYA KEPIMPINAN SEJATI.
APA AKAN BERLAKU JIKA PEMIMPIN ITU HANYA PANDAI MAIN DUIT DAN MANIS BERKATA-KATA.
ADAKAH PEMIMPIN YANG BAKAL DILANTIK AKAN MELAKUKAN YANG LEBIH.... LEBIH...... DAN LEBIH BAIK DARI PEMIMPIN SEBELUMNYA.

RENUNGKAN BERSAMA............................

PEMUDA HARAPAN NEGARA

*KEPADA SEMUA PERWAKILAN UNDI ANDA MENETUKAN MASA DEPAN UMNO

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

AKU PERWAKILAN ZON KG.BARU!...!wahai orang ttwangsa korang tak kesian ke kat man belon? apadah jd degan dia penat2 bawa boy kena tingal...dengar cerita dia bawa nore'sham pulak secara senyap2....ini semua tak puas hati! tp aku pelik betul la calon nkp sorang ni asyik menempekjeee dgn kp dah la kp 2 berat kalau nak jd pemimpin buat la kerja dengan kekuatan sendiri tujuk kat pemuda yang koni ada karisma jd pemimpin bukan cakapje beb...kadang2 aku kesian juga kat calon nkp sorang lg 2(noham) dahlah berjuang dan berkorban untuk parti sikit punya lama aku dengar itupun tak dapat layanan dari pemimpin bahagian CIUM TGAN TOK LEMAN SAMPAI MELELEH AIR LIUR...dah latu kena blok plk nak cari perwakilanpun tak dapat! apala malang nasib dia....kesian aku tengok mamat....tu.apapun dia aku tengok seorang pemimpin yang setia dan berani dan potensi untuk menjadi pemimpin yg layak.aku dengar dia bercakp dan komen banyak perkara yang relevan dan aku sendiri pun tak terfikir.woooi kawan kawan bg la dia peluang.........

Tanpa Nama berkata...

hang dok kata siapa dia????????

azizul ka

atau

idham ka

depa dua-dua tak leh pakai

BELIA PASAR MINGGU berkata...

SALAM PERKENALAN

Tanpa Nama berkata...

SALAM PADA SEMUA PEMBACA LAMAN NI..SAYA HANYA NAK KOMEN SIKIT JE..1. PEMILIHAN KALI NI FAIR ATAU ADIL SEMUA CALON DAPAT JUMPA DGN SEMUA KETUA-KETUA PEMUDA CAWANGAN BERSAMA PERWAKILAN NYA SEKALI YANG BETUL-BETUL MAIN PERANAN IALAH CALON TU SENDIRI TENGUK CALON KP ANAK KETUA BAHAGIAN DENGAN AZIZULRAHMAN PERBEZAAN UNDI MEREKA HANYA 14 UNDI SAHAJA ITU MENUNJUKKAN MEREKA BUAT KERJA DAN TAK ADA SISTEM BLOK KALI NI..SYABAS KETUA BAHAGIAN KERANA ADA KEYAKINAN KEPADA ANAK NYA YANG BELIAU BOLEH BUAT KERJA TANPA BANTUAN AYAHNYA..2.UNTUK CALON NKP..SAYA NI BUKAN LAH BIJAK DALAM BERPOLITIK TAPI SAYA TENGUK CALON2 NKP SEMUANYA BAGUS2 ADA KELEBIHAN MASING2 HANYA DALAM SEGI WANG CALON NO.1 LEBIH ADA DARI YANG DUA TU..INI KENYATAAN JGN KITA NAFIKAN..

Tanpa Nama berkata...

OH LUPA NAK TANYA PADA WAKIL KG BARU...SAPA MAN BELON TU..DIA JUAL BELON KE..APA ISTIMEWA SANGAT BUDAK NI..BAGUS SANGAT KE DIA NI..DENGAR CERITA DIA NI PENCATOR POLITIK UNTUK ANAK KETUA BAHAGIAN TU BETUL KE? KALAU BETUL LAH..BOBOY KALAH KERANA DIA LAH.. PUNCA PECAH BELAH DALAM PERGERAKAN PEMUDA DIA LAH ORANG NYA YANG MAIN PERANAN..